Overslaan en naar de inhoud gaan
Jonge vrouw met stigWA-stempel op voorhoofd

stigWA wil, met zijn drie pijlers, het taboe op de geestelijke gezondheidszorg aanpakken in de regio Zoersel via informatieverstrekking, protest en contact:

  • De pijler 'intern' stimuleert medewerkers van Bethanië om op een kritische manier naar (onbewuste) stigmatisering in de eigen werking te kijken. Daarnaast blijft stigWA op de hoogte van de laatste wetenschappelijke onderzoeken in dit vakgebied.
  • Psychiatrische patiënten worden ook in een algemeen ziekenhuis onbewust gestigmatiseerd. De pijler 'AZ-PC' wil de samenwerking en communicatie tussen Algemeen Ziekenhuis Voorkempen en Bethanië op dit vlak verbeteren.
  • De pijler 'extern' organiseert en ondersteunt tal van initiatieven om stigmatisering in de regio Zoersel onder de aandacht te brengen. De focus wordt ook meer gelegd op verbinding brengen tussen Bethanië en de handelaars/buurtbewoners. 

Vormingen op maat

Eén van de grotere doelen van stigWA is om stigma bespreekbaar te maken. Om dit te doen, bieden we vormingen op maat aan. We gaan in gesprek en trachten daarbij telkens een aangepaste vorming te creëren, die past bij u en uw werking.

Neem gerust contact op met stigWA [at] emmaus.be (stigWA) voor meer vrijblijvende informatie.