Overslaan en naar de inhoud gaan
Drie collega's op een rijtje

Ik heb een arbeidsbeperking. Kan ik in Bethanië aan de slag?

Zoals je leest in onze kernwaarden, zijn we een organisatie waar mensen zich kwetsbaar mogen opstellen, waar we elkaar respecteren en ondersteunen, waar elk probleem bespreekbaar is en waar vooroordelen doorbroken worden. We moedigen mensen met een arbeidsbeperking dan ook aan om te solliciteren. Of het nu gaat om een aandoening van cognitieve, psychische, lichamelijke of zintuiglijke aard, we gaan samen met jou op zoek naar de gepaste ondersteuning.

Wist je trouwens dat we vanuit ons psychosociaal revalidatiecentrum De Keerkring arbeidscoaches tewerkstellen die je kunnen begeleiden tijdens de (her)opstart van het werk?

Mijn diploma voldoet niet, maar ik kan wél veel werkervaring voorleggen. Kan ik solliciteren?

Dat is afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert. Voor bepaalde functies zijn er wettelijke diplomavereisten. Dan is het juiste diploma noodzakelijk. Voor andere functies zijn de diplomavereisten minder strikt. Die vereisten vind je terug in de vacaturetekst onder ‘profiel’. Als we hier vermelden ‘of gelijkgesteld door ervaring’, raden we je aan om zeker te solliciteren, ook al beschik je niet over het juiste diploma.

Ik heb een buitenlands diploma. Kan ik bij jullie komen werken?

Als je een buitenlands diploma hebt, vragen wij je een gelijkstelling van jouw diploma. Meer info daarover vind je op de website van NARIC Vlaanderen.

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

  • Wanneer we de sollicitatiebrieven en cv’s van alle geïnteresseerden hebben ontvangen, selecteren we enkele kandidaten. Dat doen we op basis van meerdere criteria, zoals diploma, relevante ervaring en skills. 
  • Blijk jij een interessante kandidaat voor de functie? Dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Daarin peilen we naar je motivatie en je vaardigheden. 
  • Heb je ons na dat eerste gesprek nog altijd overtuigd? Dan volgt er, indien nodig, nog een tweede gesprek, en vervolgens nemen we een beslissing. 
  • Solliciteer je voor een leidinggevende functie? Dan vragen je mogelijk ook om deel te nemen aan een assessment.

Dit sollicitatieproces is niet alleen interessant voor ons, maar ook voor jou. Het is een goeie manier om te ontdekken of de functie en onze organisatiecultuur bij je passen.
 

Wanneer krijg ik meer info over mijn sollicitatie?

We laten je zo snel mogelijk weten of je al dan niet uitgenodigd bent voor een gesprek. We streven ernaar om dit binnen de vier weken te doen. Graag een tussentijdse update over je kandidatuur? Neem gerust contact op met de verantwoordelijke leidinggevende die op de vacature vermeld staat.