Steiger is de gesloten afdeling voor crisisopname en acute behandeling in Bethanië. Dankzij de verbouwingswerken werd het huiselijk karakter extra in de verf gezet. Zo is er een afzonderingskamer minder, en werd er nu een zorgkamer met rooming-in, een comfortroom en prikkelarme kamer voorzien.
Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober nam Bethanië op verschillende locaties deel aan de Open Geestdagen. Herbeleef het weekend hier dankzij foto's, een reportage van ATV en een fragment van Radio 1.
Lotte, Linda en Yammie waren zelf in opname in Bethanië ggz. Nu werken ze er als ervaringsdeskundigen en bieden ze patiënten perspectief op herstel. Gazet van Antwerpen ging met hen in gesprek en schreef er een artikel over.
De afgelopen maanden verschenen heel wat krantenkoppen over ouderschap. Het debat hierover wordt altijd op het scherpst van de snee gevoerd. Inge Van Der Elst, klinisch psychologe en psychotherapeut, werkzaam op Moeder&Baby schreef een open brief, om meer nuance te brengen in het debat.
Een opname in een psychiatrisch ziekenhuis is een ingrijpende gebeurtenis voor zowel patiënt als omgeving. Daarom wil Bethanië geestelijke gezondheidszorg verder inzetten op rooming-in.
Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid slaan we de handen in elkaar met de gemeentes Zoersel en Malle om het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker te zetten. Samen bouwen we een krachtplek die jij mee kan vullen met beschilderde happy stones.
Bethanië telt 25 psychomotorisch therapeuten, danstherapeuten of bewegingsbegeleiders, wat vraagt om hedendaagse infrastructuur. Daarom werd de grote sporthal, gebouw 6, verbouwd. Sinds half augustus is deze in gebruik.
Heel wat gedachten houden mensen tegen om zich te laten begeleiden in een psychiatrisch centrum. In deze aflevering van de podcast Verslaving in verbinding vertelt Danny Vermeiren hoe een opname verloopt op Archipel. Zo probeert hij een inkijk te geven in de afdeling en de drempel naar een opname te verlagen.
In 2024 bestaat Bethanië 100 jaar en mag AZ Voorkempen 75 kaarsjes uitblazen. Daarom zijn oud-medewerkers bezig om de geschiedenis van beide zorgvoorzieningen in kaart te brengen, maar soms loopt hun zoektocht dood. Misschien kan jij hen helpen...
Dit jaarboek neemt je mee op pad in ons ontluikend kwaliteitsverhaal. Je maakt kennis met de concrete aanpak en verhalen van ons kwaliteitsverhaal. Reflectie vanuit diverse perspectieven staat centraal.
Op 23 juni is het de Dag van de Mantelzorg. Ook wie zorgt voor iemand met een psychische kwetsbaarheid, is mantelzorger is. Het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg geeft je alle informatie.
Ga mee in dialoog op het intersectoraal congres rond kwaliteit. Jeugdzorg, VAPH, geestelijke gezondheidszorg en algemene ziekenhuizen, elk vanuit hun eigen expertise, samen gelijkwaardig aan de slag op deze uitdagende dag.