Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is Moeder & Baby?

Moeder & Baby is een behandelcentrum in Bethanië waar moeders met psychische problemen vanaf de zwangerschap tot één jaar na de bevalling terechtkunnen. De behandeling richt zich zowel op het verminderen van psychische klachten als op de ondersteuning van de relatie met de baby. 

Daarnaast is Moeder & Baby een expertisecentrum dat ondersteuning biedt aan professionals m.b.t. 'Perinatale Mentale Gezondheidszorg' en 'Parent Infant Mental Health'. Hierbij is er een nauwe samenwerking met het Vlaams Expertise Netwerk Perinatale Mentale Gezondheid en andere perinatale partners.

Nieuwe website online

Meer dan negen maanden waren we in blijde verwachting, maar eindelijk is het zover: de nieuwe website van Moeder & Baby staat online. Dit digitaal platform is opgebouwd met het oog op onze twee doelgroepen:

  • Moeders, vaders, mede-ouders en hun omgeving die op zoek zijn naar hulp bij mentale moeilijkheden rond de bevalling. De website moet hen aanspreken en de juiste informatie toegankelijk weergeven.
  • Hulpverleners die ondersteuning zoeken m.b.t. 'Perinatale Mentale Gezondheidszorg' en 'Parent Infant Mental Health'. We willen hen verbinden, hun kennis vergroten en hen wegwijs maken in het perinataal zorglandschap.