Overslaan en naar de inhoud gaan
Tekening domeinkrantje

Het betrekken van patiënten en gelijkwaardigheid dragen we hoog in het vaandel in Bethanië. Daarom zijn we trots om de eerste editie van ons domeinkrantje te kunnen presenteren, voor én door iedereen op ons domein in Zoersel. Het was een werk van lange adem, maar het resultaat mag er zijn: een krantje vol inspirerende verhalen, handige tips, actuele nieuwtjes, info over werkingen en functies, een blik op het domein, recepten en moppen. 

De ervaringskennis van de patiënt en zijn omgeving trachten we als perspectief ‘naast’ de professionele kennis te plaatsen. Samen spreken en denken over goede zorg is iets wat we proberen vorm te geven binnen de behandelcontext van elke patiënt én binnen de werking van elke afdeling. 

We hebben de traditie van het Literair Café, verschillende afdelingen maken hun eigen krantje en we hebben ervaring in het schrijven van een boek met patiënten en medewerkers. We zijn er dan ook van overtuigd dat dit domeinkrantje in de komende periode zal uitgroeien tot een vaste waarde in onze werking, waar patiënten uitgenodigd en uitgedaagd worden om hun stem te laten klinken en om hun creatieve talenten te tonen. Dat het mag uitgroeien tot een volwaardig tijdschrift …

Voorlopig gaat het nog door het leven als 𝐺𝑎𝑧𝑒𝑡 𝑧𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟 𝑁𝑎𝑎𝑚, maar samen gaan we op zoek naar een meer originele titel. Voor én door iedereen op het domein, weet je wel!