Overslaan en naar de inhoud gaan
Het woord op Wende

Het woord op Wende is één van de vaste activiteiten die psychologe Anouk Robeyns organiseert in pvt. Ze vertelt hier graag zelf over: 

'Elke donderdagnamiddag zetten we ons gezellig samen in het salon. We nemen pen en papier bij de hand en beginnen aan onze mindmap. We denken diep na en pluizen onze breinen uit. Dan komt de moment suprême en fabriceren we een gedicht. Hieronder een bricolage  om uit te leggen wat we samen doen':

Het woord

Hebben jullie het al gehoord?
Dat wondermooie woord.
Lezen doe ik nooit…
Wende: ’t land van ooit!

We zitten hier te denken
Welk verhaal kunnen we u schenken?
Een babbeltje doen is reizen.
Het spreken valt in de prijzen.
In de zetel met een boek…
Voelt als poëzie met Anouk.

De vier seizoenen op Wende

Anouk Robeyns

Herfst

In de herfst verliezen bomen hun bladeren. En zo zorgt de herfst van 2020 ook voor mij voor een afscheid. Na enkele jaren in de langdurige zorg te hebben vertoeft, heb ik de smaak te pakken. Hier wil ik verder in gaan! In oktober start mijn nieuwe avontuur in het “grote oude gebouw aan de straat kant”. Mijn leven neemt een nieuwe “Wende”. Mijn bladeren losschudden en een nieuwe pagina omslaan. Regen en wind staan ook centraal in deze periode en COVID slaagt wederom toe. De deuren van Wende blijven dicht, wat een woelige (tweede lockdown) periode doet starten. Ik leer bewoners en collega’s kennen en voel me onmiddellijk welkom.  

Winter

Koude dagen zorgen voor warmte binnenshuis. Een tas thee of koffie in de hand en samen in de zetel plaatsnemen. Ik start op vraag “het woord op Wende” en poëzie sijpelt de woonkamers binnen. De feestdagen zorgen ook op Wende voor gezelligheid en de kerstbomen sieren de gangen en de kerstruien de vrouwen.

Lente

Een half jaar later voel ik me meer en meer thuis op Wende. De lente fleurt de afdeling op. De deuren kunnen weer open! Tijd voor een lenteschoonmaak en zonlicht. Plantjes die ik her en der gekregen heb, maken van mijn bureau ondertussen een mooier plekje. Mijn dagen zijn gevuld met gesprekjes her en der, vergaderingen en wandelingen. Ook familie neemt wederom een plek in op de afdeling.

Zomer

Ook al is de temperatuur niet al te hoog, de sfeer is dat wel. Er worden verschillende zonnige feestjes georganiseerd die onze heupen losgooien. Een barbecue en beachparty staan op de agenda. Zomerse bloemen plukken we samen tot boeketjes. Het jaar is voorbij gevlogen, net zoals de vogeltjes aan mijn raam. Ik hoop hier nog vele seizoenen te mogen meedraaien in de wervelwind die Wende is.