Overslaan en naar de inhoud gaan
Hersenletstel Lijn

In het voorjaar van 2023 lanceerde de Hersenletsel Liga – samen met 13 partners waaronder Bethanië – de Hersenletsel Lijn om mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) en hun naaste omgeving te helpen. Bedoeling is dat niemand zich nog ‘verloren’ voelt in het hulpverleningslandschap. Er is een gemis aan ondersteuning en begeleiding bij de overgang van het (revalidatie)ziekenhuis naar huis.

De Hersenletsel Lijn wil voor alle personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) na de opname in het ziekenhuis een starttraject voorzien. Hiermee willen we vermijden dat ze zelf op zoek moeten gaan in het complexe zorglandschap. Door tijdig de juiste hulp en ondersteuning te bieden, willen we het best mogelijke traject organiseren en voorkomen dat er zich bijkomende problemen ontwikkelen. Ook later in het traject kan men bij de Hersenletsel Lijn terecht voor informatie en advies. De 13 partners gaan met lokale trajectbegeleiders in heel Vlaanderen aan de slag om personen met NAH naar gepaste zorg te leiden.

Kadans, onze afdeling voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel en psychische problemen, is het ankerpunt voor de provincie Antwerpen. Mensen die tot onderstaande doelgroep behoren, kunnen kiezen of ze de Hersenletsel Lijn contacteren of rechtstreeks contact opnemen met het lokaal ankerpunt.

De Hersenletsel Lijn is bereikbaar:

Wie kan contact opnemen?

  • Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Partners of familieleden van iemand met NAH
  • Mantelzorgers van iemand met NAH
  • Zorgverleners – voor een cliënt met NAH

Na het eerste contact komt een lokale trajectbegeleider ter plaatse, wordt de vraag verkend en word je op weg gezet binnen het NAH-landschap. 

De Hersenletsel Liga vzw is een patiëntenorganisatie die zich inzet voor een betere levenskwaliteit van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun omgeving.

De Hersenletsel Lijn is een pilootproject van de Hersenletsel Liga, Begeleid Wonen Tienen, BZIO, CAR Kapelhof, CAR Overleie, De Beweging, De Hoop, NAH Eindelijk, Vierklaver | hanNAH, OTL, Bethanië ggz, Resonans, Staf en Zorggroep Sint-Kamillus. De Hersenletsel Lijn wordt gesubsidieerd door het VAPH.