Overslaan en naar de inhoud gaan
Gloed thee

Op 1 september ondertekende Bethanië een samenwerkings-overeenkomst met Ferm’ Eline. Deze vzw neemt en ondersteunt initiatieven die ervoor zorgen dat mentale gezondheidszorg evenveel aandacht én middelen krijgt als lichamelijke gezondheidszorg. In het bijzonder streeft de vzw ernaar om het mentaal welzijn en de bescherming van kwetsbare jongeren en jongvolwassenen onder de aandacht te brengen en elk taboe daarrond te doorbreken.

Met Ferm’ Eline willen enkele vrienden de passie van Eline, namelijk ‘zorgen voor anderen’, verderzetten. Eline leefde zonder filter en met open geest, negeerde grote vragen niet en ging met open vizier op zoek naar (soms onbestaande) antwoorden. Voor haar moest alles altijd goed en perfect zijn. Het besef dat de wereld verre van perfect is, was bijzonder moeilijk om te aanvaarden. In februari 2018 ging haar licht plots uit. Een diepe depressie overviel haar, maar ze vocht keihard terug. Stilaan kreeg ze haar depressie onder controle, maar een paniekaanval in 2019 nam haar mooie leven af, ze was toen net 23 jaar. 

De vrienden kochten een oude boerderij in de Ardennen. Hiervan willen ze een inclusieve, warme, veilige en toegankelijke plaats maken voor kwetsbare jongeren of jongvolwassenen waar het vinden van heling en rust in de natuur en dichtbij dieren centraal staat. Het is een plek waar jongeren herbronnen en zich verder kunnen ontwikkelen samen met de mensen die voor hen belangrijk zijn.

Hiervoor werkt de vzw samen met verschillende zorgvoorzieningen, zoals Bethanië en Jeugdzorg Emmaüs. Daardoor zal Bethanië bijvoorbeeld van Ferm’ Eline gebruik kunnen maken in het kader van Back-2-Nature.

Koop een ‘warme’ thee!

Maar de oude boerderij moet gerenoveerd worden. Daarom hebben Kato en Sophie, uit liefdevolle herinnering aan hun vriendin Eline, het concept ‘Gloed’ bedacht. Als de twee hun vriendschap met Eline omschrijven, is warmte het eerste waar zij aan denken. De vriendschap met Eline heeft hen geleerd om drie kostbare elementen te omarmen, elementen die ze graag in de thee willen delen: babbelen, kleine gelukjes en herinneringen.

Een zakje bevat 30 gram losse thee en kost € 5. Je hebt de keuze uit babbelthee, koesterthee en zonnethee. De ingrediënten vind je op de affiche.

Vanaf 1 december kan je de thee kopen in gebouw 2, in Bar Divers en in het restaurant van AZ Voorkempen. De volledige opbrengst wordt verdubbeld door JEZ! En gaat integraal naar Ferm’ Eline.