Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwe sporthal

In de jaren zestig waaide er een nieuwe wind door de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. Nieuwe therapieën, zoals bewegingstherapie, deden hun intrede en de overheid investeerde in infrastructuur. Hierdoor kon Bethanië in die periode een sporthal bouwen.

Zo’n zestig jaar later telt Bethanië 25 psychomotorisch therapeuten, danstherapeuten of bewegingsbegeleiders, wat vraagt om hedendaagse infrastructuur. Gebouw 10, ofwel de kleine sporthal, kampt met slijtage waardoor een alternatief noodzakelijk werd. Het verbouwen van gebouw 6, de sporthal achter kunstnier, bleek de oplossing. Na veel geduld is de vernieuwde sporthal stilaan klaar voor gebruik. 

Op de benedenverdieping bevinden zich een grote sportzaal met individuele doucheruimtes, twee fitnesszalen waar ook medewerkers 's avonds aan hun conditie kunnen werken, twee relaxzalen, een ruimte voor lockers en een lokaal voor individuele sessies.

Via de trap of de lift kom je op de eerste verdieping. Daar zijn twee bewegingszalen voor lichaamsgerichte groepssessies met een sportvloer en grote raampartijen. Verder vind je op de eerste verdieping een staflokaal en bewegingszalen met een constructie voor klimrekken, balken, touwladders, ... die regelmatig gebruikt worden voor samenwerkingsopdrachten. 

Ook buiten zijn er heel wat mogelijkheden, waar nog een overkapping en een petanquebaan aangelegd wordt om bijvoorbeeld ook Kubb te spelen.

Sportfaciliteiten voor medewerkers

Op dinsdagavond kunnen medewerkers in de vernieuwde sporthal terecht voor yoga, collega’s die badmintonnen zijn op woensdagavond welkom. Medewerkers die willen fitnessen, kunnen dat elke avond doen.