Overslaan en naar de inhoud gaan
Collega's van Het Veer in overleg

Met het oog op de vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg treedt mobiel psychiatrisch crisisteam Het Veer vanaf 1 september in werking. Vanuit dit team willen we, Bethanië geestelijke gezondheidszorg en Netwerk SaRA, volwassenen met een ernstige psychische kwetsbaarheid begeleiden en behandelen in de thuiscontext, om zo een antwoord te bieden op een acute crisis.

Vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg

Sinds 2018 werkt Bethanië aan een zorgstrategisch verhaal waarbij de evolutie naar een meer gemeenschapsgerichte geestelijke gezondheidszorg één van de pijlers is. Die vermaatschappelijking kan enkel slagen als er onder meer een uitgebreid en divers aanbod aan ambulante zorg beschikbaar is. Daarbij is het essentieel dat sociale inclusie en herstel in al hun facetten worden bevorderd.

Opstart mobiel psychiatrisch crisisteam Het Veer

Om dat waar te maken, start Bethanië, in nauw overleg met Netwerk SaRA, vanaf 1 september 2021 met mobiel psychiatrisch crisisteam Het Veer. Dit team begeleidt en behandelt volwassenen met een ernstige psychische kwetsbaarheid in de thuiscontext. De kortdurende opvolging tracht een antwoord te bieden op een acute crisis met als doel een ziekenhuisopname te voorkomen of te verkorten.

Na een korte opstartfase, gericht op kennismaking en oriëntatie, starten we met de behandelingsfase die gericht is op het omgaan met de crisis en tegelijk de focus legt op vervolgzorg. Een multidisciplinair team, samengesteld uit een psychiater, psychiatrisch verpleegkundigen, therapeuten en een maatschappelijk werker, geeft de behandeling vorm. Dienstverlening is gratis, met uitzondering van de gesprekken met een psychiater. Aanmelden kan enkel door de huisarts of een andere betrokken (professionele) hulpverlener.

Mobiel psychiatrisch crisisteam Het Veer is een aanvulling op mobiel psychiatrisch team Kompaan, dat al enkele jaren in de thuisomgeving zorg biedt aan mensen die kampen met langdurige psychiatrische problemen.

Werkingsgebied Voor- en Noorderkempen en een deel van Noord-Antwerpen

Het mobiel psychiatrisch crisisteam biedt thuisbegeleiding in de regio Voorkempen en Noorderkempen en een gedeelte van Noord-Antwerpen, met name de gemeenten Berendrecht, Brasschaat, Brecht, Ekeren, Essen, Kalmthout, Kapellen, Lillo, Malle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wuustwezel, Zandhoven, Zandvliet en Zoersel.

Meer info

Voor meer informatie kan je terecht bij 

Werken bij mobiel crisisteam Het Veer

Mobiel psychiatrisch crisisteam Het Veer zoekt nog enthousiaste begeleiders om het team te versterken. Bekijk de uitgebreide vacature of solliciteer via ons vacatureportaal.