Benin

Samenwerking tussen Bethanië en Saint Camille

Sinds 2011 heeft de gemeente Zoersel een stedenband met Bohicon. Hierdoor vinden er jaarlijkse uitwisselingen plaats tussen beide gemeentes en andere organisaties uit de buurt. In 2017 stapte ook Bethanië mee in het project, dat toen al gedragen werd door de gemeente Zoersel en Monikkenheide-Spectrum. Het doel daarbij was om een samenwerking op te zetten met Saint-Camille, een centrum voor 175 mensen met een psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking in Bohicon. Er is geen arts en bijna geen medisch geschoold personeel aanwezig. Ook de hygiënische omstandigheden in het centrum zijn ronduit slecht, toiletten en douches zijn in zeer slechte staat.

Beoordeel de slechte hygiënische en sanitaire omstandigheden zelf met dit filmpje uit Saint-Camille.

€6.000 voor een duurzame sanitaire blok

Onlangs kregen we een dringende vraag naar hulp bij het vernieuwen van de toiletten en douches voor de patiënten van Saint-Camille. De sanitaire omstandigheden zijn op dit moment onveilig en onhygiënisch. Intussen kregen we een mooi voorstel om een nieuwe, duurzame sanitaire blok te bouwen. Dit project kost €6.000 en daarom zijn we op zoek naar financiële middelen.

Doe jij jouw duit in het zakje?

Dit kan door kaartjes te kopen, die per 6 verpakt zitten. Je hebt de keuze uit vier pakketjes:

  • Benin: 6 foto’s die gemaakt werden in Benin
  • De Facktorij 1:  kunstwerken van kunstcollectief De Facktorij
  • De Facktorij 2: 6 kunstwerken van kunstcollectief De Facktorij
  • Monnikenheide-Spectrum: 6 kersttekeningen van bewoners en gasten van Monnikenheide-Spectrum

Je kan deze kaartjes kopen voor €10 per pakketje. In de albums hieronder zie je alle afbeeldingen per pakketje

​​​​​​​Hoe kan ik steunen?

Interesse? Stuur dan een mailtje naar an.geyzen [at] emmaus.be met jouw naam, afdeling (voor medewerkers van Bethanië en Monnikenheide-Spectrum) of adres (voor niet-medewerkers) en het gewenst pakketje (of pakketjes). Stort vervolgens het bedrag op rekeningnummer BE44 4049 0068 3145 (op naam van Bethanië) met mededeling Project Benin, je naam en afdeling of adres.

Bestellen kan zolang de voorraad strekt.

Hartelijk bedankt voor je steun!

De vier verschillende pakketten

Pakket 1: Benin

Zes foto’s die gemaakt werden in Benin.

Pakket 2: De Facktorij 1

Zes kunstwerken van kunstcollectief De Facktorij.

We zijn er ons van bewust dat de foto's hier niet volledig weergegeven worden o.w.v. technische redenen. Op de kaartjes zal dit wel in orde zijn.

Pakket 3: De Facktorij 2

Zes kunstwerken van kunstcollectief De Facktorij.

We zijn er ons van bewust dat de foto's hier niet volledig weergegeven worden o.w.v. technische redenen. Op de kaartjes zal dit wel in orde zijn.

Pakket 4: Monnikenheide-Spectrum

Zes kersttekeningen van bewoners en gasten van Monnikenheide-Spectrum. De oriëntatie van deze foto's wijzigt nog zodat ze passen op een verticaal kaartje. 

Met dank aan deze partners

Dit initiatief werd opgezet door Bethanië, de gemeente Zoersel en Monnikenheide-Spectrum. Met dank aan drukkerij Gazelle voor de ondersteuning bij de kaartjes.