Overslaan en naar de inhoud gaan
Velodroomfabriek
Monnikenheide-Spectrum en Bethanië ggz
12:00 tot 16:00

Heerlijk toch, die wind in je haren als je fietst? Dat is écht iets om je hele leven lang van te genieten. Want fietsen staat garant voor leuke uitstappen, straffe verhalen en fijne herinneringen. Van je eerste vrijheidsgevoel op de fiets tot de vele tochten naar school.  Van mooie uitstapjes langs bijzondere plekken of  gewoon het blokje om naar de winkel. Fietsen heeft altijd en overal een positief effect.

Fietsen Zonder Leeftijd, een initiatief van Mobiel 21, geeft het plezier van een stukje fietsen aan mensen die niet (meer) zo mobiel zijn.  Met een riksja raken ze weer wat verder en wordt hun leefwereld net dat tikkeltje groter. Eenzaamheid verdwijnt even. Spontaan komen er verhalen en een gezellige babbel met de vrijwilliger die hen vervoert.  Mooie sociale contacten over generaties heen: de riksja wordt zo een sociaal instrument dat mensen actief samenbrengt.

De Velodroomfabriek

Vanuit die gedachte is de Velodroomfabriek gestart. Om Fietsen Zonder Leeftijd te promoten, riep Mobiel 21 de hulp in van studenten van de opleiding ervaringsdeskundigheid.

Eén van die studenten is een ervaringswerker van Bethanië ggz, waardoor de focus al snel op onze voorziening werd gelegd. Door het enthousiasme van de studenten sprongen de gemeente ZoerselMonnikenheide-Spectrum en Woonzorghuis De Buurt al snel mee op de fiets.

Het evenement op 9 juni

Het resultaat is een groots verbindend evenement op 9 juni waarbij de fiets en ontmoeting centraal staan. Medewerkers, patiënten en bewoners verzamelen voor een picknick in Monnikenheide-Spectrum. Daarna rijdt één grote fietscolonne richting Bethanië. Gewone fietsen, riskja's, duofietsen en driewielers zullen voor eventjes het Zoerselse straatbeeld bepalen. Door deze diversiteit aan fietsen kunnen ook minder mobiele mensen nog eens de wind in hun haren voelen en deel uitmaken van het evenement. 

Bij aankomst in Bethanië wacht een groot feest in de tuin van Bar Divers. Verschillende betrokkenen zullen er een woordje uitleg geven, de presentatie gebeurt door Erika Van Tielen. Bij een ontspannend streepje muziek kunnen hapjes en drankjes genuttigd worden, hopelijk onder een stralende zon. 

Praktisch

  • Wat? Velodroomfabriek
  • Wanneer en waar? Vrijdag 9 juni:
    • Picknick in Monnikenheide-Spectrum
    • Fietstocht van Monnikenheide-Spectrum naar Bethanië ggz
    • Feest in de tuin van Bar Divers (Handelslei 165, Zoersel) vanaf 14u
  • Wil je mee fietsen of mee feesten in Bar Divers? Geef dan vooraf een seintje aan eefje.smets [at] emmaus.be (Eefje Smets) of Anke.Denis [at] Emmaus.be (Anke Denis) (Bethanië), Johan.Desmedt [at] Emmaus.be (Johan Desmedt) (De Buurt) of Patrick.Verheyen [at] Emmaus.be (Patrick Verheyen) (Monnikenheide-Spectrum).