Overslaan en naar de inhoud gaan
Velodroom 2023
Bar Divers en Kermisplein
12:00 tot 16:00

Heerlijk toch, die wind in je haren als je fietst? Dat is écht iets om je hele leven lang van te genieten. Want fietsen staat garant voor leuke uitstappen, straffe verhalen en fijne herinneringen. Van je eerste vrijheidsgevoel op de fiets tot de vele tochten naar school.  Van mooie uitstapjes langs bijzondere plekken of  gewoon het blokje om naar de winkel. Fietsen heeft altijd en overal een positief effect.

Dankzij de Velodroom willen we het plezier van een stukje fietsen teruggeven aan mensen die niet (meer) zo mobiel zijn.  Met een riksja raken ze weer wat verder en wordt hun leefwereld net dat tikkeltje groter. Eenzaamheid verdwijnt even. Spontaan komen er verhalen en een gezellige babbel met de vrijwilliger die hen vervoert.  Mooie sociale contacten over generaties heen: de riksja wordt zo een sociaal instrument dat mensen actief samenbrengt.

Het evenement op 13 juni

De Velodroom is een groots verbindend evenement op 13 juni waarbij de fiets en ontmoeting centraal staan. Medewerkers, patiënten en bewoners verzamelen voor een picknick in Bar Divers. Daarna rijdt één grote fietscolonne richting het Kermisplein in Zoersel. Gewone fietsen, riskja's, duofietsen en driewielers zullen voor eventjes het Zoerselse straatbeeld bepalen. Door deze diversiteit aan fietsen kunnen ook minder mobiele mensen nog eens de wind in hun haren voelen en deel uitmaken van het evenement. 

Bij aankomst op het Kermisplein wacht een groot feest. Bij een ontspannend streepje muziek kunnen hapjes en drankjes genuttigd worden, hopelijk onder een stralende zon. 

De Velodroom wordt georganiseerd door de Zoerselse zorgvoorzieningen Monnikenheide-Spectrum, Woonzorghuis De Buurt en Bethanië, met de steun van de gemeente Zoersel. 

Praktisch

  • Wat? Velodroomfabriek
  • Wanneer en waar? Donderdag 13 juni:
    • 12:00 uur: Picknick in Bar Divers (Handelslei 165, Zoersel)
    • 13:00 uur: Fietstocht van Bar Divers naar Kermisplein
    • 13:30 uur: Feest op het Kermisplein
  • Voor wie? Iedereen is welkom!
  • Voor meer informatie kan je terecht bij Anke.Denis [at] Emmaus.be (Anke Denis) (Bethanië) of Johan.Desmedt [at] Emmaus.be (Johan Desmedt) (De Buurt).