"Hoe gaat het met je, nu de wereld toch een beetje op zijn kop staat?" Van 1 tot 10 oktober is het de ’10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’. Daarbij zetten we in Vlaanderen het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker.  

Dit jaar staan (online) ontmoeting en verbinding centraal. Steun van anderen is immers één van de belangrijkste hulpbronnen voor mensen wanneer de veerkracht in het gedrang komt. En laat het nu net veerkracht zijn dat we dit jaar door het coronavirus meer dan ooit overal nodig hebben. 

Ook wij als Bethanië willen, samen met de verschillende SIGO-gemeenten, HerstelAcademie SaRA en stigWA, geestelijke gezondheid extra in de kijker plaatsen gedurende deze tien dagen. 

Schrijf eens een kaartje

In onze drie ontmoetingshuizen, onze bibliotheek (Gebouw 2 op ons domein in Zoersel) en ons onthaal (Gebouw 5 op ons domein in Zoersel) kan je een gratis postkaartje ophalen, net als in de bibliotheken of administratieve centra van de zeven gemeenten. Op de kaartjes staan leuke en positieve spreuken. Schrijf op de achterkant nog een fijne persoonlijke boodschap en steek zo iemand een hart onder de riem.

10 stappen ‘fit in je hoofd’

In het kader van deze 10-daagse hebben wij, samen met onze partners, de tien stappen van 'fit in je hoofd' omgezet naar concrete tips. Aan de hand van praktische filmpjes kan je eenvoudig aan je mentale gezondheid werken en jezelf of anderen inspireren tot een gezonder en gelukkiger leven.

Bekijk de praktische tips op de websites van jouw SIGO-gemeenten: ZoerselMalleBrechtSchildeSchotenWijnegem of Zandhoven.

Ontdek nog meer tips om goed voor jezelf te zorgen en mentaal fit te blijven op de website Check Jezelf.  

Samen veerkrachtig

Liever iets actievere activiteiten of workshops? Neem dan eens een kijkje op  de website van Samen veerkrachtig. Naast meer algemene info over de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid vind je er een reuzeportie veerkracht dankzij allerhande activiteiten. Vaak gratis, altijd boeiend!