Overslaan en naar de inhoud gaan
man mediteert in stille ruimte

Patiënten en bewoners kunnen bij de dienst zinzorg en pastoraal terecht voor ondersteuning in hun zoektocht naar zingeving, doel en betekenis van hun leven. De pastorale medewerkers doen dit vanuit een christelijke inspiratie met openheid en respect voor iedere (geloofs)overtuiging of levensbeschouwing.

Dit kan door individuele gesprekken, in groepssessies of woorddiensten (gebedsmomenten). Wie een individueel gesprek wil, kan dit aangeven aan iemand van het team van de afdeling of de pastorale medewerker die langskomt op de afdeling aanspreken. Wie wil, kan aan de dienst zinzorg & pastoraal ook een vertegenwoordiger vragen van een andere geloofsovertuiging of levensbeschouwing.

Op zondag is er bovendien een katholieke zondagsdienst in de eigen kapel om 10:30 uur. Minder mobiele patiënten worden opgehaald met een busje om naar de viering te gaan. Als de lamp boven de deur van de kapel brandt (van maandag tot vrijdag en op zondag), is de kapel ook toegankelijk voor wie behoefte heeft aan stilte of gebed.

Pastoraal medewerkers

Pastorale medewerkers