Overslaan en naar de inhoud gaan
Collega's van Het Veer in overleg

Mobiel psychiatrisch crisisteam Het Veer begeleidt en behandelt volwassenen met een ernstige psychische kwetsbaarheid in de thuiscontext. De kortdurende opvolging tracht antwoord te bieden op een acute crisis met als doel  een ziekenhuisopname te voorkomen of te verkorten.

Het Veer biedt een kortdurend traject. Na een korte opstartfase gericht op kennismaking en oriëntatie starten we met de behandelingsfase die gericht is op het omgaan met de crisis en tegelijk de focus legt op vervolgzorg.

De behandeling wordt vormgegeven door een multidisciplinair team samengesteld uit een psychiater, systeemtherapeut, psychiatrisch verpleegkundigen, sociotherapeuten, ergotherapeut en maatschappelijk werker.

We baseren ons op de systeemtherapie, psychodynamische inzichten, goede praktijen uit open dialoog en de presentietheorie.

Werkingsgebied

Het mobiel psychiatrisch crisisteam biedt thuisbegeleiding in de regio Voor- en Noorderkempen en een gedeelte van Noord-Antwerpen.

Deze regio omvat de gemeentes:

Regio Noorderkempen: Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel.

Regio Voorkempen: Brecht, Malle, Zoersel, Schilde, Wijnegem en Zandhoven.

Regio Noord-Antwerpen: Berendrecht, Zandvliet, Lillo, Schoten, Stabroek en Ekeren.

Kostprijs

De dienstverlening van het mobiel psychiatrisch crisisteam is kosteloos met uitzondering van de gesprekken met de psychiater.

Aanmelden

Aanmelden bij mobiel psychiatrisch crisisteam Het Veer kan enkel door de huisarts of een andere betrokken (professionele) hulpverlener. De procedure hiervoor vind je op de aanmeldingspagina