Overslaan en naar de inhoud gaan
Twee vrouwen omarmen elkaar

Als iemand die je nauw aan het hart ligt, worstelt met een psychische kwetsbaarheid en in opname is, heb je het zelf vaak ook moeilijk. Misschien zit je met heel wat vragen, bezorgdheden, angsten of heb je nood aan een gesprek.

Waar kan je als familielid of naastbetrokkene terecht in Bethanië?

Binnen Bethanië is er een team van familie-ervaringsdeskundigen beschikbaar om familie en naasten te ondersteunen. Zij hebben zelf ook een familielid of naaste met een psychische kwetsbaarheid. Praten met iemand die zelf ook een familielid of naaste heeft met een psychische kwetsbaarheid kan maken dat naastbetrokkenen zich meer erkend en begrepen voelen.

Individuele gesprekken

De familie-ervaringsdeskundigen zijn steeds beschikbaar voor een individueel gesprek. Je kan hier terecht voor een luisterend oor maar ook voor informatie, bezorgdheden of ondersteuning in het zorgen voor jezelf.

De familie-ervaringsdeskundigen zijn niet gebonden aan een afdeling, een afspraak is gratis en alle gesprekken worden vertrouwelijk behandeld. Je kan hen telefonisch contacteren van maandag tot en met donderdag (+32(0)3 380 30 64), bij de hogervermelde familie-ervaringsdeskundigen of via FED.werking [at] emmaus.be.

Ontmoetingsavonden en wandelingen

Heb je nood om met andere familieleden of naasten in contact te komen, met lotgenoten te praten of gewoon te luisteren? Dat kan tijdens de ontmoetingsavonden en wandelingen voor familie en naasten op de momenten die je terugvindt op onderstaande flyer. Het zijn gemoedelijke avonden waarbij iedereen welkom is. 

Ben je graag aanwezig op één van deze activiteiten of wil je wat meer info? Geef dan de familie-ervaringsdeskundigen een seintje: per mail via FED.werking [at] emmaus.be of telefonisch via 03 380 30 64.

Download en bekijk hier de flyer met alle informatie.

Blijf steeds op de hoogte

Wil je als naastbetrokkene op de hoogte blijven van familie-en contextgerichte informatie en activiteiten, schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief voor familie en naasten.

Waar kan je als familielid of naastbetrokkene terecht buiten Bethanië?

Naast de familie-ervaringsdeskundigen en de familie-avonden in Bethanië, zijn er tal van organisaties waar je als familielid of naaste van een persoon met een psychische kwetsbaarheid terecht kan. Dewelke dat zijn, vind je in onderstaande flyer.