- Isabelle: Oorspronkelijk heeft Anna ’s tante, Inge Van de Cloot, vertelt over vakantiewerk in het ziekenhuis. Zo heeft ze eerst meerdere jaren als schoonmaakmedewerker op verschillende afdelingen binnen AZ Voorkempen gewerkt. Tijdens haar studie Sociaal Werk maakte ze dan de overstap naar Bethanië, waar ze kennismaakte met afdelingen Kadans en Brink. Door die opleiding stapte ze over van schoonmaak naar hulp in de verpleging. Er was een plaats op Kouter waar Anna weekend- en vakantiewerk deed tot het einde van haar opleiding. Ze vond werken in de geestelijke gezondheidszorg zeker boeiend, maar werken als sociaal werker binnen de langdurige zorg leek haar op dat moment té weinig uitdagend.
Volgend op deze ervaringen besloot ze om zich in te schrijven voor de selectieproeven als politie-inspecteur. Ze droomde ervan om zich als sociaal werker te kunnen inzetten binnen de politie bij maatschappelijk kwetsbare gezinnen. Enkele maanden later sprak collega Ilse Driessen me aan met de vraag of Anna al werk had want er was een vacature binnen de vakgroep maatschappelijk werk. Ik gaf het door en Anna was nieuwsgierig. Een gesprek met de vakgroep- en afdelingsverantwoordelijke bracht de bal aan het rollen. Twee weken later was haar eerste werkdag als sociaal werker op Vliet.
- Anna: In januari startte ik met een vervangingscontract op Vliet. Intussen werd ik weerhouden voor een halftijds vast contract op afdeling Dauw. Vlak voor de zomer kon ik een addendum tekenen waardoor ik mijn halftijds vast contract weer voor enkele maanden kan uitbreiden naar voltijds. Op die manier sprokkel ik verder door te zien wat er op me afkomt en in te zetten op wat me boeit. Ik leer momenteel veel nieuwe dingen, ervaringen die me zeker verrijken. Op dit moment vind ik het een fijne plek… ik heb zin om te blijven!
- Isabelle : ik werk al 26 jaar in Bethanië, momenteel als beeldend therapeute op dagbehandeling Koraal en Moeder-Baby. Onze kinderen zijn ondertussen alle drie vertrouwd met werken hier. Door de verschillende jaren vakantiewerk, maar ook door mijn verhalen en de verschillende collega's die ze kennen. Enerzijds had ik niet gedacht dat iemand zou kiezen om ook echt in Bethanië te werken, anderzijds is het ook niet vreemd. Twee van de drie dochters zijn sociaal geëngageerd en we wonen op een boogscheut van de voorziening die tal van mogelijkheden biedt in de sociale sector. Het voelt wel raar dat het nu dus ook gebeurt, dat betekent dat ik toch ook wel echt ouder word...
Op 15 augustus vieren we in de provincie Antwerpen traditioneel Moederdag. Wist je dat er in Bethanië tientallen mama's samen met hun zoon of dochter aan de slag zijn? Hoe zou het zijn om binnen dezelfde organisatie te werken? Gaat het dan tijdens familiebijeenkomsten steeds over het werk of net niet? Wij vroegen het aan twee moeders en hun dochters.
Isabelle en Anna
Isabelle Dierckx werkt als beeldend therapeut op afdelingen Koraal en Moeder & Baby, haar dochter Anna Van de Cloot is maatschappelijk werker op afdelingen Vliet en Dauw. Isabelle werkt al 26 jaar in Bethanië, voor Anna is werken binnen onze voorziening nog relatief nieuw. Hoewel ze merken dat de grens werk-privé niet altijd makkelijk te trekken is, zien ze vooral voordelen aan samenwerken met een familielid.
Elly en Kimberly
Elly Geens zorgt als schoonmaakmedewerker dat afdeling Moeder & Baby proper blijft, terwijl haar dochter Kimberly Janssens op de zorgadministratie werkt. Ook al komen ze elkaar niet vaak tegen, zien ze toch wel wat (praktische) voordelen aan het werken in dezelfde organisatie.