Overslaan en naar de inhoud gaan
Jonge vrouw leest een boek op haar bed

We hebben bewoners en het team gevraagd om kort uit te leggen wat tg 'de evenaar' voor hen betekent. Hieronder volgen de meest voorkomende reacties en enkele citaten:

“Een veilige thuishaven waar je mag zijn wie je werkelijk bent en waar je niet bang hoeft te zijn om je (ware) emoties te laten zien.”

“Een nieuwe start op weg naar een betere ik.”

“De evenaar betekent voor mij  de hemel en de hel op dezelfde plaats en nooit weten wanneer je waar terechtkomt.”

"Er is veel leven aanwezig in huis. Het is therapeutisch maar je leeft ook met elkaar samen. Er zijn verschillende therapeuten en er is ook de groep om feedback van te krijgen. Een plaats waar je in groep leeft en “samen” zoekt van waaruit bepaalde emoties voortkomen. Ook worden er situaties van buiten naar binnen gebracht. Het is een plek om te leren omgaan met vrijheid, verantwoordelijkheid en je eigen keuzes leren maken."

"Een plek waar je… kunt ontdekken wie je bent… mag zijn wie je bent… thuis kunt zijn zoals je bent… gewoon mag zijn…"

“Een huis waar pijnlijke dingen naar boven komen maar waar ook plaats is van genezing. Een huis van hoop.”

“Investering op emotioneel en relationeel gebied.” "De evenaar is een plek voor cliënten die op zoek zijn naar een betekenisvolle plek waar ze, in plaats van hun problemen, hun leven kunnen ontwikkelen." "Unieke concept : een huis, veel nabijheid, intensief karakter.”

"Het is een boeiende werkplek waar jonge mensen binnen een weinig bevreemde biotoop de kans krijgen te groeien, te werken aan zichzelf, los te laten,… om nadien zelfstandig hun weg in het leven verder te zetten. Een plaats waar iedereen deelneemt aan het samenleven. Ieder doet dit met zijn sterke en zwakke kanten."

“De evenaar is mijn levensproject geworden.”