Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorafgaand aan een opname gaan we samen met jou grondig na of een therapeutisch proces in Elim een goed antwoord kan bieden op jouw zorgvraag.

Via de intakecoördinator kan je je inschrijven voor een algemeen infomoment over ons centrum waar we het therapieaanbod en de dagelijkse werking voorstellen. Je kan een familielid of naaste uitnodigen om je te vergezellen naar dit moment.

Vervolgens plant de intakecoördinator een kennismakingsgesprek met je in om jouw zorgvraag te verkennen. In een derde stap vindt een verdiepend gesprek met een cliëntenbegeleider plaats, waarna een rondleiding in het centrum volgt. Deze gesprekken voer je individueel. Als je graag iemand wil meebrengen, mag deze persoon de rondleiding bijwonen.

Enkele dagen na de kennismaking word je op de hoogte gebracht van ons advies. Afhankelijk van het advies bespreken we met jou een start van verblijf in Elim of doorverwijsmogelijkheden.

Je kan je telefonisch aanmelden voor een kennismaking bij onze intakecoördinator op het nummer +32 (0)3 317 11 02  op twee momenten:

  • dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur
  • vrijdag van 08.30 tot 10.30 uur
     

Wanneer is Elim niet aangewezen? 

Omwille van het open behandelklimaat komen problematieken die intensieve nabijheid vereisen niet in aanmerking zoals psychose, acuut suïcidegevaar of verslavingsproblematiek. Hiervoor is een meer passende hulpverlening aangewezen. 
Bij aanmelding is de eerste crisis voorbij. Tot de leeftijd van 23 jaar is er voorafgaandelijk telefonisch overleg met de psychiater alvorens een afspraak gemaakt kan worden.