Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan een opname in Elim gaan meerdere kennismakingsgesprekken vooraf om samen na te gaan en in te schatten of een therapeutisch proces in Elim een goed antwoord kan bieden op je hulpvraag. 

Een afspraak voor een kennismakingsgesprek kan je maken op het nummer +32 (0)3 317 11 02 op volgende momenten:

  • dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur
  • vrijdag van 08.30 tot 10.30 uur

Op deze momenten kan onze kennismakingscoördinator jou te woord staan om je vragen te beantwoorden en een gesprek in te plannen. 

Je hebt eerst een gesprek met de kennismakingscoördinator. In dit kennismakingsgesprek wordt ingegaan op jouw hulpvraag en motivatie voor opname. Indien een behandeling in Elim aangewezen kan zijn, volgt een tweede gesprek met  een cliëntbegeleider om de hulpvraag verder te verkennen. Tot slot is een rondleiding voorzien in het centrum. Je krijgt dan informatie over het therapieaanbod en de dagelijkse werking. 

Als je graag iemand wil meebrengen tijdens de kennismaking, mag deze persoon de rondleiding bijwonen. De gesprekken voer je individueel. 

Enkele dagen na de kennismaking word je op de hoogte gebracht over ons advies of je in Elim een verblijf kan starten. Afhankelijk van het advies bespreken we met jou een startverblijf in Elim of doorverwijsmogelijkheden.
 

Wanneer is Elim niet aangewezen? 

Omwille van het open behandelklimaat komen problematieken die intensieve nabijheid vereisen niet in aanmerking zoals psychose, acuut suïcidegevaar of verslavingsproblematiek. Hiervoor is een meer passende hulpverlening aangewezen. 
Bij aanmelding is de eerste crisis voorbij. Tot de leeftijd van 23 jaar is er voorafgaandelijk telefonisch overleg met de psychiater alvorens een afspraak gemaakt kan worden.