Overslaan en naar de inhoud gaan
In gesprek met de psycholoog

Mobiel psychiatrisch team Kompaan is een multidisciplinair team van hulpverleners met psychiatrische expertise die zorg aan huis organiseren voor mensen die kampen met langdurige psychiatrische problemen. Mobiel psychiatrisch team Kompaan begeleidt mensen die op basis van een psychiatrisch probleem langdurig zorgafhankelijk zijn en begeleiding aan huis nodig hebben. Het doel van de begeleiding is het verhogen van de tevredenheid van de cliënt over zijn eigen leven en lot.

Daarnaast probeert het team ook bereikbaar te zijn voor hulpverleners uit de eerstelijnszorg die advies of ondersteuning wensen in het werken met patiënten met psychiatrische problemen.

Werkingsgebied

Het team werkt in de gemeenten:

Mobiel psychiatrisch team Kompaan Voorkempen: Schilde, Brecht, Malle, Schoten, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel.

Mobiel psychiatrisch team Kompaan Grens: Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek, Wuustwezel, Berendrecht, Zandvliet, Lillo en Ekeren.

Frequentie van huisbezoeken

Tijdens de eerste maand van de begeleiding wordt de patiënt wekelijks bezocht. In de eerste gesprekken maken we ruimte voor het verhaal en de eventuele zorgvragen van de patiënt. In de loop van die eerste maand wordt steeds duidelijker op welke manier de begeleiding vorm zal krijgen, hoeveel keer per maand de begeleider zal langskomen en welke rol de thuisbegeleider zal opnemen.