Overslaan en naar de inhoud gaan

Raadpleging

Je kan op raadpleging komen bij de psychiater in de polikliniek voor ambulante opvolging.

Opname

Kadans richt zich op voortgezette revalidatie en langdurige zorg van volwassenen met een NAH (niet-aangeboren hersenletsel) en biedt plaats aan 22 patiënten.

Dagbehandeling

Gemiddeld komen 10 patiënten op dagbehandeling. Zij krijgen een programma op maat aangeboden. Dit programma kan één tot vijf dagen per week. In principe volgt dagbehandeling op een korte opname van vier weken waarin het team de tijd neemt om de patiënt beter te leren kennen.

Nazorg

Nazorgtrajecten zijn mogelijk en worden volledig op maat van de patiënt samengesteld. Een traject kan bestaan uit gesprekken bij de psychiater of psycholoog, een therapiedag op de afdeling, begeleiding aan huis, therapie-modules in Ontmoeting en Activering, ...

Crisisopname

Crisisopnames zijn enkel mogelijk voor gekende patiënten.

Zorg aan huis

Kadans biedt zorg aan huis voor. Dit kan voortvloeien uit een opname , maar kan evengoed opgestart worden voor mensen die nog geen traject hebben gelopen op Kadans.  Een verpleegkundige, logopedist, psychologe of ergotherapeut begeleidt mensen in hun thuisomgeving, bijvoorbeeld door advies te geven hoe de omgeving aangepast kan worden aan het letsel van de patiënt of om de overstap van opname naar huis makkelijker te doen verlopen. Ook familiegesprekken of gesprekken met andere personen uit het netwerk van de patiënt kunnen thuis plaatsvinden. De frequentie van de thuisbehandeling wordt patiënt per patiënt bekeken. 

Deze outreachwerking kan ook vormingen en intervisies geven aan organisaties die te maken krijgen met NAH.