Overslaan en naar de inhoud gaan
Mensen geven elkaar de hand

Op Brink ontmoeten mensen elkaar vaak vanuit gelijkaardige probleemsituaties. We geloven erin dat het contact met de anderen heel helpend kan zijn in hun herstel. Heel wat therapieën worden daarom ook in groep gegeven, maar daarnaast hechten we ook veel belang aan het klimaat en de sfeer waarin mensen bij ons verblijven. We willen een omgeving bieden waarin mensen zich veilig voelen en zich kunnen ontplooien in verbinding met elkaar en met de hulpverleners.

De verschillende therapeuten werken elk vanuit hun eigen therapiekader, gaande van psychodynamisch naar systeemtheoretisch. We trachten daarbij het inzicht van de patiënt in zijn of haar problematiek te vergroten, maar de nadruk ligt ook sterk op beleving, zowel in het lichamelijke als in het dagelijkse.

We werken vanuit een systeemtheoretisch perspectief. Dat betekent dat we de problemen waarmee mensen komen steeds bekijken vanuit de context waarin ze leven en niet alleen vanuit henzelf. Centraal binnen het systeemtheoretisch perspectief staat het levensverhaal van de patiënt en van zijn omgeving. Daarom proberen we in de behandeling ook zoveel mogelijk verbinding te maken met het netwerk van familie, vrienden, kennissen en hulpverleners van de patiënt. Een deel van de oplossing ligt soms ook in de uitbreiding van dat netwerk, met andere personen of diensten.