Overslaan en naar de inhoud gaan
Patiënt op afdeling Oever

Aanmelden op Oever, Dauw en Steiger

Aanmelden voor crisisopname of kortdurende behandeling kan op werkdagen telefonisch tussen 10:00 en 15:00 uur op +32 (0)3 380 30 11Vraag naar de psychiaters van Oever, Dauw of Steiger

Er worden geen kennismakingsgesprekken georganiseerd op de opnameafdelingen. De arts zal je telefonisch enkele vragen stellen om een inschatting te maken van (de dringendheid van) je situatie.
Er zal je gevraagd worden om je probleem te schetsen, wat je hulpvraag precies is en of je reeds ambulante hulp hebt ingeschakeld. We zullen ook vragen naar je woonplaats, omdat de opnameafdelingen van Bethanië werken voor een bepaalde zorgregio.

Je hebt geen verwijsbrief van een andere hulpverlener nodig voor een opname op Oever of Dauw. Patiënten kunnen zelf contact opnemen, maar dit kan ook gebeuren door een huisarts, psycholoog of familielid.

Buiten de kantooruren en tijdens weekends of feestdagen bel je eveneens naar +32(0)3 380 30 11 en word je doorgeschakeld met de telefooncentrale van AZ Voorkempen. Daar zal contact worden opgenomen met de psychiater van wacht of opnameafdeling Steiger.

Aanmelden voor mobiel psychiatrisch crisisteam Het Veer

Om je aan te melden bij mobiel psychiatrisch crisisteam Het Veer verwijzen we je graag door naar de deelsite van Het Veer.